Contactlenzen

Nachtlenzen

Nachtlenzen zijn bij uitstek geschikt voor iedereen die vrijuit wil kunnen sporten. Hardlopen, tennissen, voetballen of zwemmen, je kunt gewoon lekker actief zijn zonder bril of lenzen. En toch zie je alles scherp. Ook op vakantie of wanneer je ’s avonds op stap gaat zijn Nachtlenzen een uitkomst: je kunt stralen zonder bril op je neus en hebt geen last van droog aanvoelende lenzen. Nachtlenzen draag je immers alleen als je slaapt. Hoe comfortabel wil je het hebben?

Nachtcontactlenzen lijken erg op gewone contactlenzen. De contactlens is een optisch hulpmiddel dat op het oog wordt gedragen. Het plastic lensje wordt op maat en sterkte gemaakt. Het drijft op een laagje traanvocht, zonder het hoornvlies te raken. De nachtlens wordt niet overdag gedragen, maar ‘s nachts. Gedurende de nacht vervormt de nachtlens het hoornvlies. Het is deze vervorming van het hoornvlies die ervoor zorgt dat je overdag goed ziet.

Nachtlenzen werken enkel voor bijziendheid (minsterkstes tot +/- -5.00 dpt). De bijziendheid wordt verbeterd door het hoornvlies heel geleidelijk vlakker te maken door middel van de nachtlenzen. Tussen de nachtlens en het oog bevind zich een laagje tranen waardoor de lens geen direct contact heeft met het oog. Door de lichte druk van de lens op het oog verschuiven alle onregelmatigheden die zich centraal op de oog bevinden naar de zijkant van het oog. Het grote voordeel hiervan is dat het proces omkeerbaar is, in tegenstelling tot het laseren van de oogbol.

Multifocale lenzen

Multifocale lenzen, dé oplossing voor dichtbij en veraf.
Als je boven de 40 bent, kun je moeite krijgen met het zien op korte afstand. Je kijkt TV of bladert in de krant en je ogen worden vermoeid. Multifocale lenzen zijn hiervoor een perfecte oplossing. Met uiterste precisie wordt er een traploze multifocale zone gecreëerd, zodat de lens meerdere sterktes krijgt. Of je nu in de auto zit of achter je computer, je blijft op elke afstand alles goed zien. Multifocale lenzen worden zowel in vormstabiele als in zachte contactlenzen geleverd.

Siliconen Hydrogel

Dé nieuwe standaard in lensmateriaal!

Siliconen hydrogel lenzen laten tot 6 keer meer zuurstof door dan standaard zachte lenzen. En dat is belangrijk, want je ogen hebben zuurstof nodig om goed te functioneren. Met siliconen hydrogellenzen kunnen je ogen goed ademen. Daardoor blijven ze fit en gezond en voorkom je klachten als jeuk en rode ogen.Standaard zachte lenzen hebben een hoog watergehalte en kunnen gedurende de dag droog aanvoelen. Daarbij komt er meer aanslag op de lenzen waardoor ze steeds minder comfortabel zitten. Siliconen hydrogellenzen hebben echter een optimale bevochtiging, zodat je veel minder kans hebt op droge ogen. En dat is prettig als je werkt in ruimtes met airconditioning of veel computerwerk doet. De siliconen hydrogellenzen worden zowel geleverd in daglenzen, weeklenzen als maandlenzen.

Daglenzen

Kiest u voor daglenzen, dan kiest u voor optimaal gemak en comfort. Doordat u elke dag nieuwe lenzen draagt, voelen uw lenzen de hele dag fris en comfortabel. Voor mensen die willen sporten met lenzen in plaats van met een bril zijn daglenzen ideaal. Of wat denkt u van het gemak op uw vakantie: geen vloeistof, niet schoonmaken. Daglenzen zijn makkelijk te vervangen zonder schoonmaken waardoor u dus ook geen vloeistof nodig heeft.

Afdrukken E-mailadres